torsdag 28. april 2011

I Love My (Hipstamatic) iPhone

«Tur rundt Leivdalen» del 1

Jeg pleier sykle rundt Leivdalen når jeg skal trimme litt. Minimum to runder, noe som egentlig er en liten tur på litt over 13 km, men likevel passe en dag jeg føler meg sliten fra før. Og de turene jeg har hatt frem til nå, de har stort sett føltes som et slit.

I dag var første dagen jeg egentlig følte at turen var perfekt, bare deilig. Og i dag hadde jeg bestemt meg for å gjøre det jeg mange ganger har tenkt, men aldri somla meg til. Jeg ville fotografere litt på ene runden.

Når jeg drar på trimtur har jeg selvfølgelig ikke med meg speilrefleks, men jeg har alltid min trofaste følgesvenn, mobilen, med meg. iPhone 4 er en kjekk dippedutt på rundene mine. Den har Hipstamatic, som for meg er verdens herligste app og iPod (i dag en forunderlig blanding av musikk jeg elsker...). Mer har jeg i grunnen ikke bruk for på sykkelturene mine.

Når jeg får i gang Hipstamatic duger iPhone 4 mer enn greit nok til bilder. Selvsagt ikke perfekte bilder, om man tenker rent teknisk - men forhåpentligvis noen bilder som kan gi noen et  eller annet likevel. For meg er foto følelse og formidling av følelser.

Hipstamatic har for meg et uttrykk jeg føler meg vel med og som jeg definitivt liker.

Hipstamatic er, for de som ikke vet det, en herlig blanding av «filmer» og «linser» man kan kombinere for forskjellige resultater. Alt etterlignet, og/eller hentet fra det analoge fotoets glanstid. Eller innimellom noe som er ment å etterligne en spesiell fotografs/kunstners uttrykk. Uansett et veldig artig leketøy, der jeg personlig har funnet noen favoritter jeg bruker oftere enn andre.

I dag ble det først tre runder i fullt tråkk. Så en runde med foto, der jeg foreviget alle de stedene jeg gjennom hele sommeren og høsten i fjor - og nå i vår - har følt kunne bli kjekke motiver. Og litt mer, kanskje... Så to runder til, i ren tilfredshet over at det var sånn en nydelig tur. :)

Ideen min er å bruke en innstilling/ett valg på hver tur, og kanskje i løpet av våren og sommeren lage flere små fotosessions som jeg deler på bloggen. Starten er i monochrome.

Lens: John S
Film: Claunch 72 Monochrome
Flash: Off


* * * * * * * * * *

But take your time, think a lot,
Why, think of everything you've got.
For you will still be here tomorrow, but your dreams may not.


(Cat Stevens: Father and Son)


2 kommentarer:

  1. Ja,ja, då er alle motiva rundt Lievdalen oppbrukt.

    SvarSlett
  2. Å nei du, jeg har fortsatt et par ess i ermet! ;) Dessuten gir jo Hipstamatic et spesielt uttrykk som vil være svært annerledes enn bilder tatt med speilrefleks.

    SvarSlett